Yhteystiedot

MC TUNARIT


TULEVIA TAPAHTUMIA

NORJA 

No niin, sitä oltiin niin Norjassa jotta. Herra Iso Herra, Maskotti ja Teknikko. Yhdistetty loma/ virallinen kerhomatka kesäkuussa eli Lapinreissu ála Mc TUNARIT.

Mitenkäs tämä matka nyt menikään... yksi kaunis päivä kesäkuutahan se oli kun trio tienpäälle itsensä hilasi. Vaaleanpunainen lanssi oli huoltoautona ja pakattu ääriään myöten täyteen, arvaatte kai kenen kamaa? Kyllä, hyvin pitkälti typykän. Naisten kanssa matkustaminen vaatii hermoja ja kuljetuskapasiteettia. No kuitenkin, alkutohinoista selvittiin ja tie kutsui, Norjaan. Mitkä lie tuulet kutitelleet TUNAREIDEN nokkaa, kun piti ihan Norjaan asti suunnata.

Mopoilla ja autolla ajoa, sitäpä siis. Typyhän nyt ei paljon mopolla ajanut, mutta pojat kylläkin. Ja eihän lanssi  itsekseen kulje, jonkun täytyy painaa kaasua ja kääntää rattia. Tallilta startattiin ja reitti kulki seuraavasti: Talli - Hyvinkää - Hämeenlinna - Tampere - Ylöjärvi - Virrat - Alavus - Lapua - Alahärmä - Kokkola - Kalajoki - Raahe - Oulu - Kemi - Tornio - Pello - Kolari - Muonio - Kilpisjärvi - ja NORJAAAA! - Kilpisjärvi - Muonio - Kittilä - Sodankylä - Luosto - Kemijärvi - Kuusamo - Suomussalmi ja Raatteentie - Hyrynsalmi - Kajaani - Kärsämäki - Viitasaari - Ähtäri - Alavus - Virrat - Orivesi - Kangasala - Hämeenlinna - Hyvinkää - Talli. ONKO TÄSSÄ MITÄÄN JÄRKEÄ???!! Laitta reitti nyt näin tarkasti tähän? Ei tätä jaksa kuitenkaan kukaan lukea, niin paitsi Flygi. No, nyt voi jokainen askarrella omin pikku kätösin oman TUNAREIDEN reittikartan itselleen. Sitten voi seurata TUNAREIDEN renkaan jälkiä tulevana kesänä. Että ei muuta kun kartta ja tussi käteen ja viirua piirtämään! Hopi hopi! Älytönhän tämä oli, mutta olkoon nyt vaikka tiedonhaluisia varten, niitäkin kuitenkin on.

Kannattas varmaan kyllä avata tota pakettia jotenkin, jää muuten varsin tylsäksi tämä. Torniosta voi mainita, poikien mukaan, pakollisen Umpitunnelin, jossa on ihan pakko käydä. Eikä siinä mitä, kiva paikka ja pitsaa riittävästi. Pojat esittelit kaupungilla paikkoja joissa kiihdytyskisoja joskus muinoin ajettiin. Ja koska Ruotsi oli aivan naapurissa, mopoilla sinne siis. Ja kyllä, toimii se Pappa - Tunturi Ruotsin maaperälläkin. Ja äkkiä takaisin kot Suomeen rillaamaan! 

Niin niitä poroja, kyllähän niitä nähtiin, välillä enemmän välillä vähemmän. Kauneimpia tietenkin pienet valkoiset vasat. Kilpisjärvestä voisi sanoa sen verran, että majapaikka oli kuin olisi kotiin tullut. Ja ne maisemat! Ja se luonto! Ja mikä parasta ei ihmismassoja, vaan ihana rauha, hiljaisuus ja verkkaisena lipuva elämä. Ihguu! Lapinhulluus iski, kyllä. Kilpisjärven vesi oli riittävän kylmää, ei sujunut uiminen, eikä yölläkään ollut pimeä, ei sujunut nukkuminen.

Sitten jotain matkan kääntöpaikasta eli Norjasta. Ne vuoret, ne vuoret, aivan superia. Jäämeri ja lumihuippuiset vuoret, kaunista, varsin kaunista. Ja ah, se raikas merihenkinen vuoristoilma. Merivesi oli jäätävän kylmää ja jalat jätyivät sitä mukaan kun niitä veteen upotti. Ei onnistunut uiminen täälläkään. Mikä fiilis? Meri-ilma kihahti nuppiin.

Levistä voi sanoa sen verran, että se on niin nähty samoin kuin Kittiläkin. Ja Sodankylässä pelkkää sadetta ja teinejä. Luostolla liikaa ötököitö, tunkivat joka reikään, menivät pakoputken kautta autoonkin. Voitteko uskoa? Luostolla saattaa myös kohdata yli-innokkaita toimittajia, joten julkisuutta karttavat älkööt vaivautuko.

Kemijärvellä kannattaa käydä aina, tulee ihan "Taivaan tulet" olo. Kuusamohan kutsuu ja sitä kutsua ei vaan voi vastustaa. Se vaan kutsuu, mikä lie henkimaailman juttu. Sieltä  löytyi mies joka laulaa " ihanasta somelaisesta muijasta".  Suomussalmi ja Raatteentie, pitäis kuulua pakollisena vierailupaikkana jokaisen suomalaisen yleissivistykseen. Vetää todella hiljaiseksi ja aiheuttaa mitä syvimmän arvostuksen ja kiitollisuuden tunteen sydämeen. Mitä jos olisikin käynyt toisin... huh huh! Ei kannata edes ajatella.

Ähtärissä jäi Lumileopardi näkemättä. Sadepäivä, ihan oikea sellainen, ei kiinnostanut lähteä vaeltelemaan sadetakissa pitkin metsää, jos vaikka sattuis näkemään jonkun ötökän hännänpään tai sitten ei. Matkamuisto pardi jäi handuun. Niin ja Tuuri ja Keskisen kauppahan nyt on jo luku sinänsä, menestystarina. Ja kyllähän siellä romua piisaa, jokaiselle jotakin. Poikkea ja ihmettele.

Mitä tästä jäi käteen? Tussattu kartta ja hyvät muistot, suosittelen rengasmatkaa halki Suomen aina Norjaan asti.

                                               Kokkolassa.pict1144.jpg                                     Eikä muita missään.pict1146.jpg
                                          Ruotsissa.pict1149.jpg                   Herra Iso Herra ja Teknikko Ruotsissa.pict1152.jpg
                                 Portti Ruotsin väreissä.pict1157.jpg                          Joutsen, taiteellinen pläjäys.pict1159.jpg
                                           Poron jälki...kuva2491.jpg                         ... ja poron kakkaa... Lapissa ollaan!kuva2493.jpg
                                                Poro...kuva2499.jpg                                           ... ja poron perä.kuva2501.jpg
                                Kilpisjärven taivas.kuva2509.jpg            Ja mikäs se tämä on...?...en tiedä, ehkä joku kota...kuva2511.jpg
                                    Tunturipuro.kuva2517.jpg                                          Tunturipuro.kuva2523.jpg
                Kello yksi yöllä, Kilpisjärvellä. No ei nukuta!kuva2530.jpg                   Aamu Kilpisjärvellä. Eikä vieläkään nukuta.kuva2554.jpg
                               Mahtava Saana.kuva2540.jpg                                                Sepä se.pict1209.jpg
                                        Ja taas...pict1185.jpg                                              ...puro!?pict1182.jpg
                             Kullervo. Lapin kukka.pict1183.jpg                      Kivinen puro. (... josko  nää jo loppuis... )pict1205.jpg
                                Pojat Norjautuvat...pict1306.jpg                           ... Pappa - Tunturin nopeudella.pict1308.jpg
                                Moikka moi typy!pict1309.jpg                                          Herra Iso Herra.pict1310.jpg