Yhteystiedot

MC TUNARIT


TULEVIA TAPAHTUMIA

HAMARI

Jokavuotinen Saaristoajo Porvoon Hamarissa helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Ja Mc TUNAREIDEN tallipäällikön käsky kuului: " Ken lusmuili viime vuonna, hän hoitakoon tämän vuoden kisat yksin ja muu porukka pysyköön katsomon puolella." Kovin oli jyrkkää käskynjako, mutta minkäs teet, näillä ohjeilla oli mentävä. Ja toisaalta olivathan TUNARIT niin voitokkaita viime vuonna, oli ihan kohteliasta antaa tilaa ja mahdollisuuksia muillekin joukkueille.

Aamusella Herra Iso Herra ja Maskotti pyyhälsivät Musta Karhu - mopo pakun takaosassa Masalle. Tänne pölähti myös Karhu - mopon onnellinen omistaja Juhi - Aikuinen. Täältä autoihin lastattiin lisää TUNAREITA: Masa, Sony ja Tuomas. Pete oli jossain, ei selvittyn allekirjoittaneelle missä ja Arden oli kaatanut sohvanpohjalle flunssa. Paikalla ollut joukko kiirehti Hamariin ja kisafiilikseen.

Kovin näytti kostealta meren jää, mutta kyllä siellä kuitenkin jää oli, sen runsaan veden alla. Mopo pois autosta ja sen kuski ilmoittautumaan ja numerolappua hakemaan. Juhista tuli numero 206. Sitten hetki odoteltiin ja katseltiin mönkkäreiden ajoa jäällä, sohjossa ja vedessä. On sitä peruttu ja siirretty isompiankin kisoja kelin takia, muttei sentään näitä. Reippaasti aloitettiin sovitun aikataulun mukaisesti  saaren ympäriajolla, umpihangessa. Rohkeita ilmoittautuneita, tähän mopedistien yhteen kuninkuuslajiin, oli TUNAREIDEN Juhin lisäksi kymmenen, mutta matkaan uskaltautui hänen kanssaan vain kahdeksan.

Ruutulippu heilahti ja pärinä alkoi. Meidän rohkea Aikuisemme lähti matkaan reippaasti, kuten määrätty oli, mutta alkoi käyttää omaa päätään heti lähtösuoralla, pohtien" Onko tässä mitään järkeä?!"Aikansa hangessa, sohjossa ja vedessä hikipäässä mopoa eteenpäin punnerrettuaan, pyöräytti ajokkinsa ympäri, kuten vierellä kulkenut kanssakilpailijakin ja puski itsensä ja moponsa takaisin lähtöruutuun. Mies totesi vain kylmän rauhallisesti: " Mitä pidempi matka, sen tyhmempi jätkä." Että ei tainnut saada miehinen itsetunto sen suurempaa kolausta moisesta takaiskusta ja tallipäällikön käskyn toteuttamatta jättämisestä. Hyvä niin.

Seuraavana ohjelmassa oli kolmipyöräisten kisailu jäällä, vaan kovinpa jäi torsoksi tämä kisa. Aiemmmin on ajettu jäälle tehtyä rataa useita kierroksia ennalta määrätty aika. Tällä kertaa oli kisa typistetty kokonaiseen 21 metriin ja sekin ihan suoraa vaan, ilman mäkiä, mutkia ja hankalia pullonkauloja. Siitä vaan kolmirenkaiset yksitellen, kukin vuorollaan starttasivat ja kiihdyttivät suoran, jonka päässä voimakas jarrutus, jottei joutunut jäällä olevaan vesilammikkoon. Tosin jotkut rämäpäät tekivät juuri sen, ajoivat suoraan lätäkköön, ilman sitä suositeltua jarrutusta. Pienimmän ajan itsellen saanut kuljettaja vei voiton. Mc TUNAREILTA  ei osallistunut kukaan.

Pienen mehu- ja makkaratauon jälkeen oli Le Mansin eli 24 minuutin ajon aika, joka lyheni 12 minuutin ajoksi. TUNAREIDEN joukkueessa kisasi Juha. Veti siis soolona koko kisan. Eikä siinä mitä, hyvinhän mies ajoi, niin hyvin että tuli kisassa kakkoseksi. HYVÄ JUHI! Erinomaista. Rata oli varsin kostea ja useilla vesiesteillä ryyditetty. Sohjoa, märkää vettä ja vaarallisia tilanteita riitti. Jää veden ja sohjon alla oli liukas. Muilla kisailijoilla mopot vähän takkusivat ja niitä jouduttiin vähän potkimaan, mutta Juhin Musta Karhu teki varmaa tulosta. Se vaan murisi mennessään tasaiseen tahtiinsa ja toi isäntänsä toisena maaliin. Ja kyllä oli isäntä tyytyväinen maaliin tullessaan. Silmät säihkyen hän julisti. " Mikään ei ole niin varma kuin Pappa - Tunturi!

Palkintojenjako seremonia alkoi heti kohta Le Mansin päätyttyä. Palkinnot vaihtoivat omistajaa ja taputuksia, onnitteluja, halauksia ja kädenpuristuksia sateli voittajille, niin myös meidän Juhille. Sai hienon pokaalin, Aikuinen. Muut TUNARIT pitivät päivän aikana huolen kannustuksesta ja korkeasta kisafiiliksestä. Arpaonnikin suosi ja Sony, Sontsa voitti sontsan. Onnea Sontsa! Sitten olikin aika juhlia Juhaa ja lopuksi laittaa Juha kotiin tutimaan.

pict0515.jpg                                Tänne kisailemaan. img_2718.jpg                                ...ja ihan omalla vastuulla.
pict0517.jpg                                 Ei autoja, vaan mopoja. pict0520.jpg                          Ei autot, vaan mopot jäällä.
pict0521.jpg                             Mutta missä on TUNARI? pict0522.jpg                                    Tästä et sitä löydä.
img_2724.jpg                                  Juhi psyykkaa. img_2725.jpg                                           Juhi jäällä.
img_2729.jpg                                   Tonne mennään. img_2730.jpg                        HEIPPA! Huutaa Juhi ja lähtee.
img_2734.jpg                                          TUNAREITA img_2736.jpg                                   Vahvoja ja rohkeita.
img_2737.jpg                                           Juhi tulee! img_2738.jpg                                        Jaksaa, jaksaa!
img_2740.jpg                              Mutta kestikö mopo? img_2743.jpg                                                Juhi
img_2745.jpg                       Saarikierroksen voittaja saapuu... img_2747.jpg                                ...kaikkensa antaneena.
pict0524.jpg                              Kolmipyöräiset jäällä. pict0528.jpg                                          Kuka ajaa eka?
img_2753.jpg                                Miten me selvitään? img_2754.jpg                                           Porskutellen.
img_2755.jpg                                   Ajetaan tästä... img_2756.jpg                                               ...tähän.
img_2777.jpg                                    Juhi päästetty jäälle... img_2778.jpg                                 ...ja porskutteluksi menee.
img_2780.jpg                       Jäällä on muitakin porskuttelijoita. img_2784.jpg                            Peräkanaahan tässä mennään.
img_2785.jpg                                            Juhi johtaa. img_2786.jpg                                           Ja Juhi maalissa!
img_2787.jpg                                       Jälkipyykki. img_2788.jpg                        " Hyvin mä vedin! Vai mitä jätkät? "
img_2789.jpg                                           No tuota... img_2790.jpg                                   ...kyllä meillä on kivaa!
img_2794.jpg                                         Kisa Karhu img_2796.jpg                              Saarikierroksen kolme parasta.
img_2808.jpg                                               Juha. img_2811.jpg                                            Voittajat.
img_2814.jpg                                     Sankarin palvontaa. img_2815.jpg                              Samaa kamaa kuin edellinen.
img_2816.jpg                              Meneeköhän jo liiallisuuksiin... img_2822.jpg                   Tästä auringonkeltaisesta on voittajat tehty.
img_2824.jpg                               Voittajan Vieno Hymy. img_2827.jpg                                               Sony - Boy.