Yhteystiedot

MC TUNARIT


TULEVIA TAPAHTUMIA

KIIHDYTYSKILPAILUT

Grand Pappa Drag Race Nationals 11.08.2012 Kalajoki

Luvassa odottamatonta turbulenssia, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, huippukiihdytyksiä ja huippunopeuksia.

Vihdoinkin! Tätä oli odotettu koko vuosi ja nyt oli se hetki käsillä, mopolla suoraa kiihdyttämään. Tapahtuma järjestettiin toista kertaa, mutta ensimmäinen kerta oli sen verran hieno ja mieleenpainuva, että olihan se päästävä mukaan tänäkin vuonna. Matka on tietenkin se iso mutta, mutta mitäpä ei aito ja oikea mopomies moponsa eteen tekisi? No, ainakin aina enemmän kuin vaimonsa eteen.

Samalla joukolla kiihdyttämään kuin edellisenäkin, sillä erotuksella kuitenkin, että Sony Boy jäi pois kyydistä. Höh, ikävä homma. Perjantaina huitaistiin Kalajoelle kahdella autolla, Herra Iso Herra ja Maskotti pakulla edeltä ja Aikuinen kera Teknikon Skodalla perästä. Mopoista mukaan mahtuivat Lady, Teknikon Sininen, Musta Karhu ja Pinkki Reino. Nukkumapaikat, mökit, löytyivät hyvin samoilta paikoilta kuin viimekin vuonna. Hiekkasärkkien tuntumasta, metsänsiimeksestä. Siinä pientä iltapuuhastelua, maastoon tutustumista ja ruokailua ennen nukkumatin maille matkaamista.

Lauantai, kisapäivä ja typy taas nukkumassa. Ensimmäisenä illalla sänkyyn kömpii ja viimeisenä sieltä aamulla nousee. Ihme nukkuja. No, hyvissä ajoin oli kuitenkin kisapaikalle, eli lentokentälle riennettävä ja Varikkoteltta Mc TUNARIT pystytettävä. Ja sehän sujuu näiltä miehiltä. Varsinaisia tehopakkauksia nämä miehet kun sille päälle sattuvat ja se on tosi harvoin se. Maskotin retalekin saatiin paikalle, kun oli tarpeiksi itseänsä puunannut ja tällännyt. Ja sitten sitä oltiinkin niin pinkkiä, niin pinkkiä että, heikompia heikotti ja vahvempia hirvitti. Mutta hauskaa oli nauraa moisen otuksen esiinmarssille. Kuvia otettiin ja haastatteluja annettiin. Kun venäläinen TV - ryhmä halusi haastatella Maskottia, oli turvauduttava tulkkiin, kun ei venäjänkieli kuulu typyn kielivalikoimaan.

Tallipäällikkö oli antanut Kempan tallin ykkös - ja luottokuskille, Aikuiselle, osallistumiskäskyn ja vieläpä kahteen luokkaan. Voi ressukkaa, panikoi ja vapisi kuin pupu metsämiehen edessä. Mutta Tallipällikön käsky on laki, ja sitä on noudatettava halusipa sitä tai ei. Joten ei auttanut Aikuisen kiemurtelut ja kitinät, ajettava oli.

Aikuinen ( ...vai oliko se Mumpui... ) veti mustan ajotakin yllensä, painoi kypärän tuskanhiessä kylpevään päähänsä ja nousi jalat vetelinä rakkaan Musta Karhunsa selkään. Voimalla polkaisi hän ratsunsa käyntiin ja kaasutteli ympäriinsä varikolla. Ratsu oli lämmitettävä ennen huippusuoritusta, vammojen ja vaurioiden ehkäisemiseksi. Sitten olikin jo se H-hetki, Musta Karhu viivalle! Kuljettaja ajokkeineen siirtyi hitaasti rullaten lähtöviivalle. Muna-asento ja käsi tiukasti kaasukahvalle. Valot vaihtuivat ja kahvat kääntyivät, mikä gasoliinin katku ja mikä moottorin valitus. Edessä pelkkää asfalttisuoraa ja halu voittaa se viereisen suoran kaveri. Miten kävi Luottokuskin? Hän voitti ja voitti ja voitti...kunnes oli koko sarjansa voittaja! Meidän Juha on Mestari, Aikuinen on Virallisesti Suomen Nopein Perus Pappa! HYVÄ! Niin sitä pitää, hän teki sen mihin muut eivät pystyneet eli näytti mihin yltää ilman douppingia, pelkän Jaffan voimalla.

Vaan kauan ei hän ehtinyt tuuletella kun oli jo toisen ajosuorituksen vuoro. Nyt oli miehellä vieläkin tiukemmat paikat. Hän sai nimittäin allensa jotain ihan muuta kuin perus papan. Enemmän ja vähemmän viritetyn, kesyttämättömän Pinkin Reinon. Nimestään huolimatta villi ja raisu naispuoleinen ratsu. Nyt oli todellakin tosi kyseessä, eipä naurattanut enää, ei edes hymyilyttänyt.  Mutta yritettävä oli koska tallipäällikön käskyä ei ole vastustaminen. Heti lämmittelyssä meinasi ohjakset mieheltä karata, mutta sai kun saikin pidettyä suitset itsellään ja ratsun hallinnassaan.

Samalla tavoin viivalle, käsi kaasulle, hetken odotus ja valojen vaihduttua, HANAA! Oi joi, mitä kävi? Ratsu raisu pinkki, ponkaisi pystyyn ja vastentahtoinen kuski mukana. Oooo, mikä näky! Kuin Prinssi Uljas valkealla ratsullansa. Kaikesta hurrauksesta huolimatta Aikuinen taltutti ratsunsa ja lähti hurjaan kiitoon kohti suoran päätä. Näyttävästä alusta huolimatta tai ehkä juuri siksi, voittoa ei Ykköskuskille tässä sarjassa suotu. " Poika " kaipaa vielä hieman lisää harjoitusta, totesi Päällikkö kisan jälkeen. Asiasta ei enää puhuttu, eikä siitä jauhettu, asia oli siis loppuun käsitelty tämän jyrähdyksen jälkeen PISTE

Niin olihan muitakin kisailevia kulkuneuvoja paikanpäälle saapunut, kuten kuvatkin kertovat, mutta ketä ne nyt niin kiinnostavat. Pappa - mopo on aina Pappa - mopo, eikä sitä kiinnostavampaa olekaan. Ja jotain muuta mieltä oleva, olet ehkä kuitenkin värillä sivuilla. No mutta kuitenkin, kun kaikki kisailut oli saatu kisailtua, oli se pakollinen palkintojenjako. Palkintopokaalit olivat kauniita ja mahtavia, olihan Herra Iso Herralla sormemsa pelissä niiden hankinnassa. Aikuinen kävi pokkaamassa omansa hymyssä suin. Ja mikäpä oli miehen hymyillessä, menestyken jälkeinen nautintohan on sallittu nautinto. Myös Herra Iso Herra joutui lavalle suuren yleison eteen. Hänet palkittiin loistavasta yhteistyöstä nahkaliivillä ja hänet palkinneen yhteisön jäsenyydellä. Tosin rivisellaisella, että ei heti huipulle päässyt hän, vaikka meillä Herra Iso Herra onkin. Ja parempi niin, eipähän nouse neste pipoon, vaikkei kyllä pipoa käytäkään.

Palkintojenjakoruljanssin jälkeen lavan valloitti musiikilliset ryhmät ja ilta alueella jatkui musiikin merkeissä. Mc TUNARIT palautuivat hiekkasärkkien suloisten tuulten tuntumaan ja lähtivät saunaan. Uimaan ei taaskaan uskaltautunut muut kuin Maskotti. Pojille riitti meren katseleminen saunanterassilta. Puhdistautumisen jälkeen oli aika kilistää päivän ehdottomasti parhaalle miehelle, Voittajalle, Aikuiselle, meidän Juhalle. Terassille, iso pullo kuplivaa ja kippis Juha, tämä on sinun päiväsi! ONNEA !!!!!

Ilta jatkui yöhön normimeiningillä ja nukkumaankin mentiin. Aamulla ylös, pakkaus, siivous, mökkien luovutus ja kassan kautta kotimatkalle. Tosin naapuriapua saatiin antaa ennen kuin tienpäälle päästiin, mutta tulipahan päivän hyvätyö tehtyä heti aamupäivästä. Kiitos ja kumarrus, seikkailut mopoilun jännittävässä maailmassa jatkukoot.

 

 

img_3192.jpg                          Mitäs me... tässä vaan... img_3193.jpg                                  ... Reinojamme ihailemme.
img_3194.jpg                                        Terassifiilis... img_3195.jpg                   Meidän Juhi, Suomen nopein Perus - Pappa.
img_3196.jpg                                       " Jouman " ... img_3197.jpg                                         ... saunoo!
img_3201.jpg                                   Maisema... img_3198.jpg                                    ....jota ihailevat he.
img_3204.jpg                     Nuotion syttyessä ja illan alkaessa... img_3205.jpg                   ... hämärtyä, löytää TUNARIT juttuseuraa.
img_3206.jpg                                Varikko a´la Mc TUNARIT img_3207.jpg                          Teknikko ja Tallipäällikkö
img_3212.jpg                                            Mönkä img_3211.jpg                          Joku kulkuneuvo se on tämäkin.
img_3210.jpg                                       Kilpailija img_3213.jpg                                  Ei ihan citymaastureita.
img_3219.jpg                                   Teho - Pappa img_3220.jpg                                            Hmmm...
img_3222.jpg                            Yksi hevosvoima edestä ja ... img_3223.jpg                                                 ... takaa.
img_3232.jpg                                         Varikkoalue. img_3234.jpg                                        TUNARIT parkissa.
img_3229.jpg                     Rohkeasti pois teltan alta siirtyivät he. img_3225.jpg                                            Lady Pinkit
img_3239.jpg                                   Perus - Pappa img_3241.jpg                                Perus - Pappa viivalla.
img_3249.jpg          Juhi ja Pinkki Reino.(... tulikohan tyttömäinen olo...?) img_3251.jpg                                 Juhi Pinkkeineen viivalle.
img_3252.jpg                                         Teho - Pappa img_3253.jpg                                            Kilpailija
img_3255.jpg              Niin olihan siellä muitakin kuin Mc TUNARIT... img_3256.jpg                             ...kaiken ikäisiä osallistujia.
img_3262.jpg                       Sami " Luntti " Lund img_3263.jpg                                  Mitä, mitä, mitä?!
img_3214.jpg                     Haluaako hän kaataa auton?! img_3215.jpg              Eiii... hän osaa ajaa autoa kahdella renkaalla.
img_3264.jpg              Juu-u, sujuuhan se kun sen osaa. img_3265.jpg              Taitava,mikä taitava... mestari lajissaan.