Yhteystiedot

MC TUNARIT


TULEVIA TAPAHTUMIA

TUNA MEET

 

Mc-TUNARIT Luumäellä 17.-19.7.2009

 

Kesällä 2009 Tunarit tekivät kerhonsa historiaan uuden merkinnän, osallistumalla ensimmäistä kertaa mopokerho Happypappa Tunturi Driver`s RY:n järjestämään PAPPATUNA MEET mopotapahtumaan. Ohjelmallinen viikonloppu järjestettiin Taavetin lomakeskuksessa Luumäellä.

 

Tunareiden matka alkoi pääkaupunkiseudulta kohti Luumäkeä ja Taavettia perjantaina. Matkaan lähti neljä veikeää vekkkulia: Juha, Masa, Sony ja tietenkin Herra Iso Herra, Herra Restentti eli Kemppa. Jäsenet ajoivat mopoilla Kouvolaan saakka, kuten asiaan kuuluukin, kun ollaan mopotapahtumaan menossa. Kempan oli tyydyttävä matkaamaan huoltoauton ratissa, koska jonkunhan sekin oli tehtävä. Kouvolassa mopot ja kuljettajat lastattiin autoon. Syynä tähän ei ollut ajoväsymys, huono sää tai kalustorikko, vaan eksymisten eliminointi. Kun oli ensimmäinen kerta tällä suunnalla, eli oudossa maastossa ja kulttuurissa, oli syytä pitää joukko varsin tiiviisti kasassa.

Taavetti löytyi varsin jouhevasti ja pojat pääsivät perille. Lomakylässä oli mökki varattuna viikonlopun majapaikaksi, ei siis mitään telttailua tai autoasumista. Miehekkääsi mökissä koko viikonloppu. Ja miehekästä oli menokin. Tutustuttiin paikallisiin alkuasukkaisiin, muiden mopokerhojen jäseniin sekä vaihdettiin kuulumisia vanhojen tuttujen kanssa. Tietenkin asiaan kuului myös yhteissaunomista rantasaunalla, janojuomaa terassilla ja elävää musiikkia ravintolassa. Siinähän se häslätessä, perjantai vaihtui lauantaiksi ja alkoi aamu sarastaa. Veto loppui hunsvoteista ja mökin punkat kutsuivat.

 

Lauantai aamupäivälle Happypapat olivat järjestäneet mopolla ajoa, Lappeenranta-Lemi-Luumäki-akselilla, vaan eipä ollut tämän kerhon poijaat matkassa mukana. Olivat ressukat niin väsyneitä, perjantain pitkästä matkasta ja uuteen kulttuuriin tutustumisesta, että passasivat koko homman. Mutta kun tuli iltarientojen aika, olivat Tunarit taas voimissaan ja messissä mukana. Lauantai-illan ohjelma naudatteli hyvin pitkälti edellisen illan kaavaa eli saunaa, juomaa ja musaa. Kunnes sitten nukkumatti kutsui hulvattomia juhlijoita ja olli paneuduttava yöpuulle.

 

Koitti sunnuntaihuomen ja oli suunniteltava kotiinlähtöä ja myös toteutettava se. Hiukan siinä vielä turistiin turhia ja tärkeitä tuttujen kanssa, ennen kuin kotimatka alkoi. Juttua riitti jarruttelusta huolimatta ja kotiinlähtö siirtyi pitkälle iltapäivään. Ja mikäs siinä oli turistessa, hyvässä seurassa, kauniissa säässä ja luonnonhelmassa.

Jotain kummallista viikonloppuna oli tapahtunut. Se ei selvinnyt heti, mutta myöhemmin kyllä. Silloin kävi nimittäin ilmi että, veikeät vekkulit, hunsvotit, virallisesti Mc-TUNARIT olivat suorittaneet perinteisen naisenryöstön ja hankkineet kerholleen Maskotin tältä reissultansa. Liekö ollut suunniteltu juttu vaiko spontaaniteko? Oli miten oli, tutkimattomat ovat Tunareiden teot.

TUNA1.jpg1. Lähdössä ollaan. TUNA2.jpg2. Tarkeistetaan vielä, että ajokalusto on kunnossa. Osa TUNAREISTA ajaa alkumatkan.
TUNA3.jpg3. Taukopaikalla on hymy herkässä. Matka joutuu hyvässä ajosäässä. TUNA4.jpg4. Kouvolassa on pakko pysähtyä paikassa jota auto mainostaa.
TUNA5.jpg5. Ja oikeastaan voikin laittaa mopot jo kyytiin ja jatkaa loppumatkan autokyydillä. Mopokyytiä tuli Porvoo-Kouvola väli. TUNA6.jpg6. Perillä Luumäellä. Tyylitietoisilla TUNAREILLA mökki auton kanssa sävy sävyyn.
TUNA7.jpg7. Tästä se alkaa, TUNAREIDEN viihteellinen ja kohtalokas viikonloppu Luumäellä. TUNA8.jpg8. Heidätkin nähtiin hetken aikaa Luumäellä. Viihdyttivät tovin mopokansaa ravintolan puolella.