Yhteystiedot

MC TUNARIT


TULEVIA TAPAHTUMIA

KIIHDYTYSKISAT KALAJOKI 13.08.

 

The 1´st Grand Pappa Drag Race Nationals

Tapahtumapaikka: Kalajoki - lentokenttä

Tapahtumajärjestäjä: Ilmaveivi Promotions ja Kalajoen Kylät - yhdistys

Suomen ensimmäiset viralliset pappamopojen kiihdytyskilpailut järjestettiin Kalajoen lentokentällä lauantaina elokuun 13. päivä. Osallistujien valittavissa ja ajettavissa oli kolme luokkaa: vakio, kevyesti viritetty ja rankasti viritetty.

Mc TUNARIT pääsivät Kalajoen hiekkasärkille hyvissä ajoin perjantai - iltapäivästä. Miesvahvuutena 4 + 1 ( naaraspuoleinen ), Herra Iso Herra, Teknikko, Aikuinen, Vaikea ja Maskotti. Paikanpäälle saavuttiin ihan autokyydein koko lössi, vaikka alkuperäiseen suunnitelmaan kuuluikin ajaa kotoa kisapaikalle asti. Myöhemmin se muuttui ajomatkaksi Kokkolasta Kalajoelle, mutta näinhän siinä sitten kävi, että TUNAREISTA ei ajanut pitkää matkaa kukaan, eikä edes lyhyttä. Normimeininki, siis tässä vaiheessa ainakin.

Ajokalustoa oli kuitenkin mukana, ja ihan reilusti olikin. Nimittäin enemmän kuin kuskeja, että oikein yksi ylimääräinenkin oli mukaan otettu. Reissuun mopoista oli tällä kertaa päässyt Kakkonen, Musta Karhu, Automaatti, Nasu, Pinkki - Reino ja Etulavallinen. Porukka näytti naamansa hotellin respassa ja etsiskeli sieltä saatuihin avaimiin sopivat mökit. Ja nehän löytyi. Ei muuta kuin reissukassit autosta mökkeihin, feng shuit kohdalleen ja mopot pois pakusta ja verässä vedettävästä vetovehkeestä.

Poppoo polkaisi ajokit käyntiin ja oli valmiina tutustumaan ympäristöön. Löytyi upea hiekkaranta ja paljon kylmää, suolaista vettä, hotelleja ja ravintoloita, sekä grilli, huoltamo ja lentokenttä. Kierroksen jälkeen oli kurvattava terassille huuhtomaan ajossa kuivahtanutta kurkkua erinäisin virvokkein. Sää oli tuulinen ja aurinkoinen, merimaisema terassilta mitä upein. Alkoi siinä fraasit lentää, vaikkei TUNARIT niitä viljelekään. Muita puheenaiheita oli kuoppa terssin lattiassa, naiset ja kuka kukin on Muumilaakson hahmoista. Siinä sitä sitten istui Hattivatti, Mörkö ja Myy toisella ja Muumipeikko ja Nuuskamuikkunen toisella puolen pöytää.

Ajamaan oli taas päästävä. Tie vei kauppaan ja siitä hotellin virvoketiskille. Tyttö passitettiin mökkiin nukkumaan, näin varmisteltiin, että jää turhat kiukuttelut mahdollisimman vähiin loppuillasta. Tauon jälkeen odotti hotellista varattu kuuma sauna. Pojille riitti uimapaikaksi uima - allas, mutta Maskotti uskaltautui kipittämään rantaan ja pulahtamaan meressä. Saunomisen jälkeen oli päästävä baariin. Pojat arpoivat Maskotista kuskin ja tyytyivät itse huolehtimaan nestetankkauksesta. Porukka etsi menomestaa, mutta rajua reiviä ei oikein tahtonut löytyä, joten tyydyttiin värjöttelemään leirintäalueen terassilla hyisessä, merellisessä yöilmassa. Pirtelöitä ja kaakaota kului.

Vilun ja kyllästymisen saavuttessa lakipisteensä, oli aika lähteä grillaamaan maissia ja makkaraa. Hyvä ja toimiva grillipaikka koivuhalkoineen löytyi mökkikylän huoltorakennuksen tuntumasta ja yöpalan valmistus voi alkaa. Tarinoitiin ja turinoitiin tulenloimussa. Vaan sepä oli maissin lisäksi liian vahvaa tavaraa Maskotille, sillä jossain vaiheessa pimeydestä kuului muks ja tyttö makasi maassa tuolin kanssa selällään selittäen, ettei ole mitään ottanut. Oli aika panna typy unten maille. Pojat paransivat vielä kulman maailmaa ja istuivat iltaa korttipelin ihmeellisen maailman parissa, kunnes vaipuivat uneen hekin.

Varsinainen kisapäivä valkeni kauniina ja aurinkoisena. Pojat olivat tikkana pystyssä, vaan typyllä oli käynnistymisvaikeuksia. Kurkki muristen, tukka pörrössä, mökin ovenraosta ja sanoi tulevansa kentälle myöhemmin, kunhan ehtii. Pojat menivät. Mitä tuollaisella mörrimöykyllä mukana tekee, pilaa vaan ilmaa ja hyvää fiilistä.

Kisapaikalla pojat odottivat ja odottivat, päästäkseen ilmoittautumaan. Se tapahtui myöhemmin, ei ennemmin. Aikataulut kusi, pahasti. No mutta, eka kerta ja lastentaudit vaivaa. Kisat saatiin viimein, hitaanlaisen alun jälkeen pyörähtämään käyntiin ja jalo, leikkimielinen kisailu voi alkaa. Ihmisiä tuli, niin kisaajia kuin uteliaita katsojiakin paikalle melkoisen sankoin joukoin. Maskottikin ehti vihdoin paikalle ja oli löytänyt hymynkin kasvoilleen, ainakin sellaiseksi tulkittavan. Mopot kiihtyivät pitkin parinsadan metrin suoraa. TUNAREIDEN tallipäälliköltä oli tullut määräys, että Vaikea ajaa, Aikuinen ajaa ja Herra Iso Herra ajaa. Maskotti pyöriköön varikkoalueella kameran kanssa ja Teknikko katsokoon, ettei Maskotti karkaa. Näillä ohjeilla mentiin kisa läpi. Hyvin trio kiihdytti ja pysyi mukana kärkikahinoissa. Toimittajatar häiritsi Herra Iso Herran rauhaa kisan tiimellyksessä, mutta siitäkin selvittiin puhumalla.

Mopo viivalle, valon syttyessä kaasu pohjaan ja täysillä suoran päätä kohti, sitten hidastus ja jarrutus. Nopein aika voittaa. Näin yksinkertaisuudessaan ja niinhän se meni. Paikalle oli saapunut myös kaksi rohkeaa nelipyörää, kaksi Zetor - merkkistä traktoria. Nekin ottivat ajan kiihdytyssuoralla keskenään, vaikka kavereita keskenään olivatkin. Uhkarohkea ja Taitava Teini viihdytti katsojia ja kisailijoita temppuillen mopollaan. Mopo oli joku, kun ei ollut Pappa - Tunturi, en tunnistanut sen enempää. Tynnyrisaunoja oli hinattu paikalle hurjan monta, mutta saunojat oli unohdettu matkasta. Siellä ne kököttivät tyhjillään, lukuunottamatta muutamaa rohkeaa ja iloista nuorukaista. Joulupukkikin oli eksynyt paikalle, mutta hänet ohjattiin ystävällisesti takaisin kohden Korvatunturia. Tuotemyynnin lisäksi oli ruoka/juomatelttoja auttamassa ihmisisä ravitsemustilan ja nestetasapainon ylläpidosta.Mukavasti siinä päivä meni pärinää kuunnellessa ja mopoja katsellessa.

Oman jännityksensä päivään toi se, että kisapaikalla pyöri Duudsonit, kameraryhmä kintereillään. Kuvasivat jaksoa sarjaan: " Duudsonit tuli taloon ".  Haastekisassa he saivat vastaansa HALAVATUN PAPAT. Siellä ne, kameraryhmän ja turvamiesten keskellä meuhkasivat, Duudsonit. Suoralla kiihdyttivät niin he kuin PAPATKIN. Mutta tällä kertaa näille "meidän Ameriiiiikan matkaajille" kävi vähän köpelösti, he hävisivät ja saivat rangaistuksensa. Ja rangaistushan oli munasade. Duudsonit riviin, pelkissä kalsareissaan ja lapsille raakoja kananmunia reilusti ja lupa heittää merkistä poikia kohti niin lujaa kuin haluaa, uskaltaa ja jaksaa. Lapset tykkäsivät ja kai vähän Duudsonitkin. Päivän päätti mopohuutokauppa, jossa Duudsoneiden Jarppi kalsareissaan ja yltäpäältä munasotkussa, huutokauppasi kaksi Pappa -Tunturia.

TUNAREIDEN päivä ei suinkaan vielä tähän päättynyt. Pitihän vielä yrittää tutustua paikalliseen juomakulttuuriin, edellisen illan lievien takaiskujen jälkeen. Pientä lepoa, ruokaa ja baanalle. Typyä tosin joutui odottaamaan, kun piti levätä, puunata ja paklata, valita vaatteet ja kengät. Ja sehän kesti! Mutta sitten arvottiin kuski ja se oli typy tänäänkin. Kannattais lotota tai ainakin ostaa raha - arpoja tolla tuurilla. Vois vaikka rikastua. Koskaan ei voi tietää. Ajettiin ja etsittiin, mutta tällä kertaa etsivät eivät kovin kummoista paikkaa hakemisesta huolimatta löytäneet. Eiliseen oli parannusta sen verran, että pääsi sisätiloihin ja vieläpä nauttimaan rohkeista ja omaperäisistä karaoke - esityksistä ja hassusti pukeutuneesta polttareitaan viettävästä miehestä. TUNAREISTA ei laulanut kukaan. Kun oli saatu nesteet kohdalleen, oli yöpalan aika. Eli grillin kautta mökkikylään ja korttipelien pariin, kunnes Nukku Matti sai sammutettua viimeisenkin TUNARIN.

Aamulla autoihin, niin ihmiset tavarat kuin mopotkin ja kotimatka voi alkaa. Ennen voimia vaativaa kotimatkaa nautittiin ravitseva ja maittava huoltamo aamiainen vai oliko se lounas runsaine herkkuineen. Poikaporukka pikkuautossaan lähti seikkailemaan, kun taas Herra Iso Herra suuntasi Maskottinsa kanssa autonkeulan kotia kohti. Kotiin päästiin ja niin se elämä jatkui taas arkisissa uomissaan, seuraavaa seikkailua odotellen.

img_2445.jpg                               Hei "katokaa",jorpakko! img_2446.jpg                          Ajelemalla tutustuu ympäristöön.
img_2447.jpg                                 Hei mihin sä meet?! img_2448.jpg                                      Yksinäinen ratsastaja.
pict1226_2.jpg                                  Mörkö ja Hattivatti. pict1224_2.jpg                                      Muumi ja Nuuskis.
pict1230_2.jpg                                          Ilta saa... pict1234_2.jpg                                       ... ja Sony kuvaa.
pict1232_2.jpg                                 Mutta Juhi veivaa... pict1233_2.jpg                                        ...ja Arde veivaa.
img_2455.jpg                                      Munat palaa! img_2456.jpg                                Eikä tulta ilman savua.
img_2458.jpg              Peruuta tässä nyt sitten...paikallista teinihuumoria. img_2459.jpg            Aamuisinko nainen on kauneimmillaan...?...HAH HAH!
pict1240_2.jpg                                   Mopot käyntiin. pict1242_2.jpg                             Täydellä kaasulla lentokentälle.
pict1244_2.jpg                            Beeeeeeeetttttttsssssss...... pict1245_2.jpg                  ...jonne typy karkasi ja upotti varpaat santaan.
img_2460.jpg            Tästä se lähtee: tutkitaan kilpakumppaneiden ajokit. img_2432.jpg                                Kisakone Mc - TUNARIT.
img_2462.jpg                             Kovan luokan kisakone.  img_2463.jpg                             No vähän on joo paranneltu.
img_2464.jpg                                    Mopot rivissä. img_2465.jpg                                         Samoin kisailijat.
img_2502.jpg                                           Sivuloota. img_2479.jpg                                                 Pitkis.
img_2483.jpg                   Tynnyri poikineen, vain kylpijät puuttuu. img_2490.jpg                                                    Zetorit.
pict1251_2.jpg                    Taistelutanner eli KIIHDYTYSSUORA. pict1207.jpg                                        Pahasti eksynyt.
pict1268_2.jpg                                       Kova kone... pict1239.jpg                                         ...eli tämä...
img_2468.jpg                                  ...STARTTAA... img_2469.jpg                          ...ja me katsotaan ja ihastellaan.
img_2488.jpg                                       Taitava Teini. pict1229.jpg                                 Juhi ja Sony odottaa.
pict1283_2.jpg                                 Iso puhuu toimittajalle. pict1265_2.jpg                               Sony valmistautuu lähtöön.
pict1255_2.jpg                   Juhi odottaa, takana tallipäällikkön puhuttelu. pict1253_2.jpg                                 Se on VOIMA joka jyllää!
pict1259_2.jpg                            Palaverissa tiukkaa palautetta. pict1260_2.jpg               Juhi meni, vaan muistiko tallipäällikön ohjeistuksen?
pict1232.jpg                             Kemppa valmistautuu. pict1231.jpg                                      Kempan kilpakumppani.
img_2503.jpg                                         Kemppa viivalla. img_2504.jpg                                         Kiihtyy, kiihtyy!
img_2478.jpg                              Mamma saunoo! img_2501.jpg                               Kemppa on niin väsynyt.
pict1210.jpg                                   Kisojen päätähdet... pict1219.jpg                                           ...DUUDSONIT!
pict1212.jpg                                          Duudsonit. pict1213.jpg                                              Duudsonit.
pict1220.jpg                                           Duudsonit. pict1222.jpg                                                 Duudsonit.
img_2492.jpg                                             Duudsonit. img_2494.jpg                                                Duudsonit.
img_2498.jpg                                          Duudsonit img_2500.jpg                                                Duudsonit.
img_2485.jpg                               Herra Iso Herra ja Emäntä. img_2481.jpg                           Tyttökin juo olutta kun vähän autetaan.

img_2474.jpg                                  Mutta Juhi juo Jaffaa.

img_2475.jpg                                      Ja näin se käy
pict1243.jpg                                    Sitten palkitaan. pict1246.jpg                                            Ja halitaan.
pict1263.jpg                                        Duudson hali. pict1268.jpg                            Halattaviahan julkkiksilla riittää.
pict1270.jpg            Duudsonit odottavat tuomion täytäntöönpanoa. pict1271.jpg                                    Sitäpä sitä, odottelua.
pict1265.jpg                  Härmä vastaan HALAVATUN PAPAT. pict1266.jpg                                              Duudsonit.
img_2505.jpg                      Vaatteet riisuttu ja asennot haettu. pict1272.jpg                                    Tässä tulee munat.
img_2506.jpg                                 H-hetki lähestyy. pict1277.jpg                     Ja hetkessä kaikki on ohi: munattu mies.
pict1278.jpg                                             Sony pict1279.jpg                                       Herrra Iso Herra
pict1285.jpg                                         Selkä pict1288.jpg                                  Lupsakka Luppakorva
pict1293.jpg                                   Kaksipa TUNARIA... pict1297.jpg                                       Jaffamiehen selkä.
pict1283.jpg                              Duudson ämyrimiehenä. pict1303.jpg                                        Ja samaa edestä.
pict1301.jpg                           Pojilla nimmaroidut paidat. pict1304.jpg                        Laitetaas nimmari mopoonkin.
pict1306.jpg                                   Munattu selkä. pict1314.jpg                                  Onnelliset omistajat!